Συμμετοχή του σχολείου μας σε διαγωνισμό ραδιοφωνίας

Η νέα συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας σε διαγωνισμό ραδιοφωνικών μηνυμάτων.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στην δασκάλα των αγγλικών για την οργάνωση.

Το μήνυμα της δασκάλας μας…

 

Σας ενημερώνω ότι η διαδικασία για την ψηφοφορία των ακροατών ESR έχει ξεκινήσει!!

Μπορείτε να μπαίνετε στην ιστοσελίδα http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestants/

Και να ψηφίζετε την αγαπημένη σας συμμετοχή, δηλαδή, το ραδιοφωνικό μήνυμα με τίτλο «Επικοινωνούμε» που είναι μια συλλογική δουλειά ομάδας μαθητών/τριων του ΣΤ2 τμήματος του 4ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής!!!

Με εκτίμηση,

Αγγελική Τάκη (καθηγήτρια Αγγλικών στο 4ο/5ο/6ο Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής)

Ξεκινάμε Ζωγραφική από το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι από το Σάββατο 4/3/2017 ξεκινά η δραστηριότητα της Ζωγραφικής στο χώρο του σχολείου μας.

Κάθε Σάββατο 13:00 με 14:00 έχουμε ζωγραφική !!!!!!

Συμμετοχή του σχολείου μας σε Διαγωνισμό Video – «Λέμε Όχι Στον Σχολικό Εκφοβισμό»

Με τρεις ομάδες συμμετείχε το σχολείο μας στον διαγωνισμό οπτικού υλικού (videos, παρουσιάσεις) για το bulling.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που δώσανε τις φρέσκιες ιδέες τους καθώς και στην δασκάλα που επιμελήθηκε τις προσπάθειες τους.

Ας ευχηθούμε τέτοιες προσπάθειες να βοηθήσουν στην συνειδητοποίηση και την εξάλειψη του φαινομένου. Τέτοιες προσπάθειες ας γίνουν η αφετηρία και το παράδειγμα για κάτι καλύτερο.

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η γιορτή μας

Με τα παιδιά μας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους παραδοσιακούς, τους μοντέρνους χορούς και με τις ζωγραφιές τους να κοσμούν το χώρο, ολοκληρώθηκε η γιορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής! Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η μικρή γιορτή που είχε οργανωθεί σε συνεργασία με τα παιδιά και τους δασκάλους της ΣΤ’ δημοτικού. Τα παιδιά παρουσίασαν περιεκτικά τις αναμνήσεις τους από το σχολείο, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν μαζί με τους δασκάλους τους. Ο Σύλλογος Γονέων είχε φτιάξει μια μπλούζα αναμνηστική και μια μεγάλη φωτογραφική σύνθεση. Ενώ θα τους δοθεί και οπτικό υλικό από τη γιορτή.

Το πρόγραμμα τις φετινής γιορτής πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική, ενώ όπως και πέρυσι τα παιδιά των παραδοσιακών χορών παρουσίασαν το πρόγραμμά τους με αυθεντικές παραδοσιακές στολές από διάφορα μέρη της χώρας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στα ίδια τα παιδιά, όσο και στους δασκάλους και τους γονείς τους που κατάφεραν να συνεργαστούν για να προκύψει το σχετικό αποτέλεσμα.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με χορούς και τραγούδια στα οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Στο πλαίσιο της γιορτής προσφέρθηκαν εδέσματα, αναψυκτικά και μπύρες. Ευχαριστούμε θερμά τις μαμάδες που το συντόνισαν και όλους όσους συνέβαλαν με την εθελοντική τους προσφορά.

Οι μικροί δημοσιογράφοι του Β2 – Το σχολείο και η γειτονιά μας

Οι μαθητές της  Β2 γίνονται δημοσιογράφοι και μας παρουσιάζουν το σχολείο, τη γειτονιά και τη τάξη τους. Το παρακάτω κείμενο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των παιδιών. Η επιμέλεια ανήκει στη δασκάλα τους.

Ζούμε στο Παλαιό Ηράκλειο Αττικής. H γειτονιά μας έχει μια όμορφη πλατεία με δύο εκκλησίες τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Λουκά. Η πόλη που κατοικούμε πήρε το όνομα της από τον Ηρακλή, καθώς στα  παλιά χρόνια  χτίστηκε στη περιοχή μας το Ιερό του.  Αυτό το Ιερό ήταν κτισμένο στο σημείο που σήμερα δεσπόζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου. Δηλαδή στη δική μας γειτονιά!

H πλατεία έχει πολλά φυτά και δέντρα, παιδική χαρά με κούνιες, τσουλήθρα κ.α. Η πλατεία μας είναι πλακόστρωτη και έχει παγκάκια. Γύρω της υπάρχουν οι δύο εκκλησίες, μαγαζάκια και ψιλικατζίδικα. Είναι ιδανική για παιχνίδια, ποδήλατο και για χαλάρωση. 

Το σχολείο μας 

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1939 και βρίσκεται στη διεύθυνση Αλωνίων και Ιακωβίδη.  Στο σχολείο μας έχουμε πολλά δέντρα, φυτά και μεγάλα προαύλια, όπου μπορούμε να παίζουμε τα διαλείμματα. Επιπλέον αυτό που μας αρέσει είναι ότι έχει πολύχρωμους και ζωγραφισμένους τοίχους. Μας αρέσουν επίσης τα διαλείμματα, η ώρα της γυμναστικής και όταν κάνουμε πληροφορική. Το σχολείο μας εκτός από όλα αυτά που έχει, αντιμετωπίζει και κάποια προβλήματα

Δεν έχουμε αίθουσα εκδηλώσεων. Η αίθουσα έχει καταστραφεί από ένα μεγάλο σεισμό και από τότε περιμένουμε να φτιαχτεί. Όπως μαθαίνουμε θα φτιαχτεί και μια νέα πτέρυγα αλλά βλέπουμε ότι συνεχώς καθυστερεί.

Ο δήμος της περιοχής μας φροντίζει για πολλά πράγματα, αλλά θα θέλαμε να φροντίσει και για άλλα. Για το λόγο αυτό ζητάμε από το δήμαρχο  να φτιάξει στο σχολείο μας αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα βιβλιοθήκης και χημείας και να λειτουργήσει ξανά το κυλικείο. Θα θέλαμε επίσης ο δήμος να φροντίζει τα πεύκα και αν μπορεί, να φτιάξει ένα γηπεδάκι και μια παιδική χαρά.

Η τάξη μας

Η τάξη μας είναι βαμμένη πράσινη και κίτρινη. Έχει πολλά θρανία, καρέκλες και ένα μεγάλο πίνακα που μαθαίνουμε ελληνικά και αγγλικά. Επίσης έχει βιβλιοθήκες, αφίσες, χάρτες και ζωγραφιές. Αν και ο τοίχος είναι ξεφλουδισμένος και δεν μπαίνει πολύ φως, χωράει όλους τους φίλους μας.

Η δασκάλα μας

Όπως μάθαμε την επόμενη χρονιά θα έχουμε άλλη δασκάλα. Την κα Μαρία, τη δασκάλα μας,  που μας υποδέχθηκε στη πρώτη τάξη και είμαστε μαζί και στη Δευτέρα, θα τη θυμόμαστε γιατί μας αγαπάει, κάνει ότι μπορεί για μας, μας βοήθησε, μας έμαθε τα πρώτα μαθήματα και πράγματα που δεν ξέραμε. Αν και φώναζε λίγο θα την αγαπάμε και θα τη θυμόμαστε για πάντα γιατί μας οδήγησε μπροστά. Ελπίζουμε να μας θυμάται και να μας αγαπάει και όταν θα έχει και άλλη τάξη.

Αλληλεγγύη 

Επιπλέον ξέρουμε ότι είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και για το λόγο αυτό αγαπάμε, υποστηρίζουμε τους φίλους μας, συνεργαζόμαστε, σεβόμαστε, προσέχουμε στα χτυπήματα και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο.

Γονείς και Σχολείο

Εκτός από το καθημερινό μας πρόγραμμα στο σχολείο πολλά παιδιά από την τάξη μας συμμετέχουν στις δραστηριότητες που Οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων κάθε Σάββατο, (ζωγραφική, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, κ.α.). Την ίδια ημέρα οι γονείς μας συμμετέχουν σε μια σχολή, την λένε «Σχολή Γονέων» και όπως ακούσαμε μαθαίνουν σημαντικά πράγματα.  Πολλές φορές συμμετέχουμε και σε δράσεις που οργανώνονται από τους γονείς. Πριν μερικές ημέρες βοηθήσαμε στο καθάρισμα και στο βάψιμο του σχολείου, ενώ ζωγραφίσαμε και έναν τοίχο.

Γιατί περιμένουμε το καλοκαίρι;

Περιμένουμε πως και πως το καλοκαίρι καθώς θα θέλαμε να πάμε διακοπές στο χωριό μας, να κάνουμε βουτιές στη θάλασσα να μην έχουμε σχολείο, να κοιμόμαστε αργά, να βλέπουμε τηλεόραση, να παίζουμε ασταμάτητα με τους φίλους μας, να κάνουμε ποδήλατο και να τρώμε καλοκαιρινά φρούτα και παγωτά. Τι ωραία που θα ήταν όλα αυτά να τα κάναμε  παρέα με όλη τη τάξη και τη κυρία μας.

Από την περιοχή μας περνάει το Αδριάνειο Υδραγωγείο.

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο, όπως διαβάζουμε, ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό με στόχο να υδροδοτηθεί η ρωμαϊκή συνοικία της Αθήνας. Οι εργασίες για την κατασκευή του υδραγωγείου ξεκίνησαν το 134 μ.Χ. και ολοκληρώθηκαν από το διάδοχο του Αδριανού τον Πίο Αντώνιο. Το δίκτυο του υδραγωγείου ήταν μήκους 25 χιλιομέτρων. Ξεκινούσε από την περιοχή του Τατοΐου, όπου και συγκεντρωνόταν μεγάλες ποσότητες νερού, προερχόμενες από την Πάρνηθα. Με τη βαρύτητα το νερό έφτανε μέσω των ειδικών αγωγών στην Αθήνα. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει το ιστορικό αυτό υδραγωγείο με τη περιοχή μας; Μέρος του δικτύου των 25 χιλιομέτρων περνούσε από τη πόλη μας. Ουσιαστικά το νερό ακολουθούσε με φυσική ροή τη διαδρομή Μενίδι, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Χαλάνδρι, Ν.Ψυχικό, Αμπελόκηποι, Λυκαβητός. Μέρος του υδραγωγείου σώζεται και στις μέρες μας. Υπολείμματα του εντοπίζονται στην οδό Εθνομαρτύρων στο Π. Ηράκλειο.

Η Συντακτική μας Ομάδα 

Ζωγραφίζουμε τα συναισθήματά μας

Παρακάτω βλέπετε μερικά σκίτσα στα οποία παρουσιάζουμε ορισμένα συναίσθημα όπως χαρά, λύπη, αγάπη, νύστα, πείνα …

Διακρίσεις του σχολείου μας στον 1ο διαγωνισμό ζωγραφικής των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν οι μαθητές του σχολείου μας στον 1ο διαγωνισμό ζωγραφικής των Δημοτικών Σχολείων που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την UNESCO. Στον διαγωνισμό όπου συμμετείχαν 500 παιδιά, πέντε  μαθητές του σχολείου μας ξεχώρισαν για τα έργα τους και έλαβαν τιμητικές διακρίσεις! Εύσημα για τις διακρίσεις έλαβε και ο Διευθυντής του σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, και ιδιαίτερα στα ταλαντούχα παιδιά που διακρίθηκαν. Σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας απέδωσαν σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό αναμνηστικό έπαινο.

Οι απονομή των διακρίσεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και  ώρα 18:00 μ.μ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» Κουντουριώτου 18. Συνολικά δόθηκαν 25 βραβεία  και 25 έπαινοι, ενώ όλοι  οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής.